Astăzi am socotit de pe băncile facultății!

Ne-am început ziua cu o vizită la Facultatea de Stiinţe Economice şi Gestiuna Afacerilor din Cluj Napoca unde am avut o discuție cu viitoarele generații de profesioniști ce vor activa în domeniul financiar-contabil.

A fost o experiență interesantă – sperăm de ambele părți – prin care am încercat să le conturăm mediul de business actual, care sunt provocările înâlnite atunci când vrei să începi o afacere în domeniu și în profesia financiar – contabilă în general.

Ne-am bucurat să vedem că noua generație e entuziastă și dornică să practice în domeniu. Pentru cei care nu ați fost acolo dar poate sunteți interesați, iată câteva idei pe care le-am învățat pe pielea noastră și poate vă vor fi de folos și vouă:

  • Învățare continuă – Învățatul nu se termină o dată cu facultatea. Dimpotrivă, poate adevăratele lecții abia atunci încep. Practic, școala te învață să înveți. Ceea ce va trebui să faci constant dacă vrei să fii profesionist, în orice activitate vei alege să practici.
  • Paradoxul meseriei de contabil – redundant și provocant în același timp: Da, este o muncă repetitivă, dar partea bună e că soluțiile sunt acolo, trebuie doar să știi să le găsești. În același timp, contextul legal volatil din România nu îți dă voie să intri în rutină.  La ritmul în care se schimbă legislația trebuie să te menții tot timpul informat pentru a-ți face meseria așa cum trebuie.
  • Provocările profesiei financiar contabile – sunt influneţate de schimbările din societate şi de schimbarile din generaţii. În calitate de viitori profesionişti ai domeniului financiar contabil – vor trebui sa se adapteze acestor schimbări pentru a profita din plin de oportunităţile oferite de profesia contabilă.

Socotim că orice veți alege să faceți, dragi viitori profesioniști, cu entuziasm și determinare veți ajunge departe. Sperăm să vă vedem pe cât mai mulți dintre voi activând în breaslă!

Dacă mai aveți întrebări suntem aici să vă răspundem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *