Sponsorizările făcute de companii se pot deduce din impozitul pe profit sau din impozitul microinterprindere

Plătitorii de impozit pe profit și plătitorii de impozit pe venit micro au posibilitatea de a îşi folosi banii pentru a acorda sponsorizări, aceste cheltuieli fiind deductibile limitat, potrivit Codului fiscal.

Firmele plătitoare de impozit pe profit și cele plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderii au posibilitatea de a deduce limitat cheltuielile pe care le fac cu sponsorizările.

Impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit care fac sponsorizări scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  • valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri;
  • valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Impozit microinterprindere

Microîntreprinderile pot face și ele sponsorizări, însă numai „pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat”, scrie în Cod. Sponsorizările astfel acordate se scad până la 20% din impozitul datorat pentru trimestrul în care s-au înregistrat cheltuielile.

De asemenea plătitorii de impozit pe profit și plătitorii de impozit micro sunt obligați să declare anual pe cine au sponsorizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *