Ai datorii la stat? Fiscul o să te anunțe curând dacă și cum poți să beneficiezi de Ordonanța Amnistiei

Contribuabilii care au datorii la stat vor fi notificați din oficiu, de către Fisc, dacă și cum pot beneficia de prevederile Ordonanței Amnistiei. Practic, autoritățile vor ca amnistia fiscală și restructurarea financiară să fie subiecte despre care toți restanțierii să știe.

Câteva dintre prevederile Ordonanței includ măsuri precum: înlesniri la plata obligațiilor bugetare principale – prin eșalonare sau amânarea dobânzilor și a penalităților, stingerea obligațiilor bugetare principale prin darea în plată a unor imobile sau anularea unor obligații bugetare principale. Pentru a beneficia de prevederile Ordonanței firmele trebuie însă să depună un plan de restructurare.

Datornicii la stat vor fi notificați în curând dacă și cum pot să beneficieze de facilitățile fiscale introduse de Guvern prin intermediul Ordonanței nr. 6/2019.

„Știți că am aprobat prin Ordonanța 6/2019 acea idee de restructurare financiară. Și vreau să vă spun că ANAF-ul a trimis deja… Am rugat ANAF-ul să trimită notificări pentru toți posibilii beneficiari ai acestei ordonanțe, atât cei [cu datorii] sub un milion de lei, cât și cei [cu datorii] peste un milion de lei, prin care li se aduce la cunoștință faptul că există un astfel de act normativ, ce trebuie făcut, cum să apeleze, la cine să apeleze, pentru ca această ordonanță să producă efectele scontate”, a declarat aseară Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, într-o conferință de presă.

Încă nu este clar cum se va face această comunicare către contribuabili. Cel mai probabil, o parte dintre datornici sunt atenționați prin intermediul Spațiului Privat Virtual, în măsura în care au cont în aplicație. Restul contribuabililor sunt informați probabil prin scrisori transmise cu ajutorul poștei.

Facilitățile fiscale la care face referire ministrul sunt amnistia fiscală și restructurarea datoriilor. Acestea vizează, pe de o parte, datoriile mai mici de un milion de lei și, pe de altă parte, datoriile de la un milion de lei în sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *