Ce trebuie să știi dacă oferi cadouri de Crăciun salariațiilor tăi

Pentru a acorda cadouri în bani sau tichete cadou care să nu fie impozitate sau taxate cu contribuțiile obligatorii, angajatorii le pot oferi salariațiilor lor de Crăciun (sau alte sărbători similare, din alte culte religioase) — fiecăruia, mai exact — cadouri sau tichete de câte cel mult 150 de lei. Dacă acestea sunt acordate pentru copii, atunci limita e aplicabilă pentru fiecare copil

Pentru a nu se impozita cu 10%, cât e impozitul pe venit, cadourile de Crăciun oferite pentru fiecare persoană în parte trebuie să nu depășească 150 de lei. Mai departe, normele metodologice de punere în aplicare a prevederilor din Codul fiscal specifică faptul că limita se calculează pentru fiecare angajat și pentru fiecare copil minor (sub 18 ani) al angajatului, chiar și în cazul în care părinții lucrează la același angajator.

Apoi se pune întrebarea dacă sunt datorate contribuții pentru astfel de cadouri. Răspunsul este tot legat de maximul de 150 de lei/persoană – dacă nu e depășit, atunci, potrivit Codului fiscal, cadourile în bani sau tichetele cadou oferite de Crăciun nu se includ în baza de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *