Saloanele de înfrumusețare sunt obligate să se reautorizeze în 30 de zile

Conform regulilor incluse în Ordinul MS 1.030/2009, toate saloanele de înfrumusețare sunt obligate să se reautorizeze în 30 de zile.

Saloanele de înfrumusețare pot să funcționeze de-acum numai dacă sunt verificate sanitar în avans, prevede un ordin al Ministerului Sănătății (MS) care se aplică deja de marți 14 ianuarie 2020.

Conform avocatnet.ro aceste businessuri nu mai sunt autorizate sanitar în baza unei declarații pe propria răspundere, cu verificarea ulterioară. Asta înseamnă că saloanele deja funcționale au 30 de zile pentru a cere reautorizarea. Termenul este, astfel – 13 februarie 2020.

Potrivit regulilor incluse în Ordinul MS 1.030/2009, certificarea se face la cererea titularului activității, în acest sens fiind depusă o documentație specifică:

  • cererea și documentele aferente specifice domeniului activității;
  • memoriul tehnic în care este descris modul de îndeplinire a cerințelor prevăzute de reglementările legale specifice domeniului de activitate;
  • dovada achitării tarifului de certificare, în cuantum de 200 de lei.

Acest dosar de autorizare se depune, în esență, la autoritatea locală de sănătate publică. Pentru a soluționa cererea, autoritățile analizează documentația și evaluează obiectivul, urmând să elibeze apoi o notificare scrisă. Soluționarea se face în maximum 20 de zile lucrătoare de la înregistrarea solicitărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *