PFA vs. Salariat în 2020

Cine are cea mai avantajoasă taxare a veniturilor în 2020?

Cu toate că avem aceeași:

  • cotă de impozit pentru aceste tipuri de venituri – 10%
  • cotă contribuții la pensii (CAS) – 25%
  • cotă contribuții la sanatate (CASS) – 10 %

venitul net lunar nu este același, chiar dacă există un venit brut identic și pentru PFA, și pentru salariat.

Exemplu:

Comparația o facem plecând de la premisa că ambii au un venit lunar brut de 3.000 de lei, iar PFA-ul aplică sistemul real pentru determinarea venitului net (adică scăzând eventualele cheltuieli deductibile).

A. Contribuții angajat

*Pentru salariatul cu 3.000 de lei salariu brut, pentru care se plătesc impozitul și contribuțiile sociale, salariul net este de 1.774 de lei (s-a aplicat și o deducere personală de 195 de lei, la care acest salariat are dreptul chiar dacă nu are pe nimeni în întreținere pentru că are un venit de până la 3.600 de lei.

B. Contribuții PFA

Contribuțiile la pensii și sănătate sunt datorate, la modul general, doar dacă veniturile independente (alături de alte posibile venituri nesalariale) nete depășesc anual 12 salarii minime brute (adică 26.760 de lei).

* contribuția la pensie: cota de 25% se aplică unui venit ales, pentru că așa permite Codul fiscal, dar care să fie de cel puțin salariul minim brut. Mai exact, dacă alege acest minim și nu vrea să plătească mai mult, atunci PFA-ul datorează lunar o sumă de 557,5 lei.

* contribuția la sănătate, baza la care se aplică cota de 10% este tot salariul minim pe economie (baza anuală – 12 salarii minime brute). Prin urmare, PFA-ul datorează lunar o sumă de 223 de lei la sănătate.

 

În concluzie,  taxarea PFA-ului rămâne și anul acesta mai avantajoasă decât a salariatului. Pentru veniturile mai mici, având în vedere obligația de a plăti CAS și CASS doar de la un plafon minim de venituri anuale în sus, avantajul este cu atât mai vizibil, dacă ne uităm strict la banii care rămân în buzunarul celui care obține venitul. Cu toate acestea, PFA-ul respectiv nu contribuie la pensie și nu este asigurat nici la sănătate, dacă nu este și salariat în același timp sau asigurat prin efectul legii, în alte situații.

 

*Sursa: avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *