Posibilă tentativă de fraudă prin mesaje și e-mailuri: ANAF avertizează românii să nu comunice date personale

În ultimele zile în România se manifestă o tentativă de fraudă ce vizează datele personale, de această dată în numele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în numele căruia se trimit mesaje și mailuri prin care românii sunt anunțați că au de încasat bani de la ANAF.

În acest context ANAF a transmis un avertisment prin intermediul unui comunicat de presă și le recomandă celor care primesc mesaje sau emailuri ce par a fi trimise de Fisc să nu acceseze link-urile din comunicările respective și că în general ANAF nu trimite mesaje nesolicitate contribuabililor:

“Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se petrece zilele acestea. Persoanele fizice recepționează sms-uri sau email-uri, în care sunt informați că pot primi bani de la ANAF. Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora.

Rugăm contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primite și, totodată, le reamintim că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite informații nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro!”, a transmis mai devreme Agenția.

În general vă sfătuim să nu transmiteți datele personale, în special cele bancare telefonic sau prin email până nu verificați identitatea interlocutorului și în special autenticitatea mesajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *