SALARIILE PART-TIME 2020

De la 1 ianuarie 2020, contractele de muncă part-time sunt taxate cu contribuții sociale la valoarea lor reală, potrivit Legii 263/2019, privind modificarea Codului fiscal.

Anul precedent s-a terminat cu o veste bună pentru mulți contribuabili: eliminarea suprataxării contractelor part time. Odată cu abrogarea acesteia, se revine, practic, la sistemul de dinainte de august 2017, în care impozitarea și aplicarea contribuțiilor sociale se face proporțional cu dimensiunea venitului pentru norma fracționată de muncă. Angajatorii mai aplică însă regimul suprataxării și în această lună, pentru ultima dată.

Începând cu veniturile lunii ianuarie a acestui an, pentru salariații part time se plătesc la stat taxe în mod proporțional cu veniturile obținute, după ce în decembrie a apărut în Monitorul Oficial abrogarea reglementării care a făcut ca, pentru o bună perioadă de timp, pentru aceste contracte să fie aplicabil un regim de suprataxare – concret, abrogarea suprataxării part time e cuprinsă în Legea nr. 263/2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Asta înseamnă că angajatorii mai aplică sistemul actual inclusiv în luna ianuarie, pentru veniturile aferente lunii decembrie. Abia din februarie se revine la plata CAS și CASS, pentru salariații part time, proporțional cu veniturile obținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *