Declarația privind beneficiarul real la ONRC- termenul s-a prelungit din nou

Firmele din România vor putea depune și mai târziu la Registrul Comerțului declarația privind beneficiarul real, conform Legii contra spălării banilor, termenul fiind amânat din nou de Guvern prin ordonanță de urgență.

Noul termen de depunere a declarației privind beneficiarul real la ONRC este 1 noiembrie 2020, conform Ordonanței de Urgență 70/2020.

Ca urmare a stării de urgență declanșate pe fondul pandemiei coronavirus COVID-19, termenul de depunere a declarației la ONRC s-a amânat mai întâi, prin OUG 29/2020, cu 3 luni după terminarea stării de urgență, adică 14 august 2020. Acum, însă, prin OUG 70/2020, termenul se prelungește până la 1 noiembrie 2020.

Vă reamintim că în mod normal: declaraţia privind beneficiarul real al persoanei juridice în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăţilor, se depune la ONRC dupa cum urmează:

  • la înmatriculare (la înființarea societătții). Printre celelalte înscrisuri solicitate de lege, la înmatriculare, se va depune și declarația privind beneficiarul real, dată de către reprezentantul legal, în forma prevăzută de Legea nr. 129/2019.
  • Declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale (a bilanțului contabil).
  • ori de câte ori intervine o modificare. În termen de 15 zile de la data la care a intervenit o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real.

 

Nedepunerea de către reprezentantul legal a declaraţiei privind datele de identificare ale beneficiarului real, anual sau ori de câte ori intervine o modificare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

 

 

Sursa: https://www.startupcafe.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *