Modificare începand cu 1 august 2017, CAS si CASS pentru angajaţii part-time!

Confor

m OG nr. 4/2017 – modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal  – ANGAJATORII vor fi OBLIGAŢI să achite contributii la nivelul salariului minim brut pe ţara (1.450 de lei, pentru un program de lucru de 166 de ore, in medie pe luna), indiferent ca salariatul lucreaza doar 2 sau 4 ore pe zi!

Legea a fost publicata in Monitorul Oficial in 25.07.2017.

Noua impozitare intră în vigoare la 1 august 2017 și va fi aplicată începând cu veniturile aferente lunii august 2017, c

ei vizati sunt angajatorii care au salariati cu 2, 4 sau 6 ore.   

 

 

 

Categoriile de salariaţi cu contract part-time sau cu plata în acord în cazul cărora se aplică excepţia de la plată a CAS şi CASS:

a) sunt elevi sau studenţi, cu vârsta până la 26 de ani, aflaţi într-o formă de şcolarizare;

b) sunt ucenici, potrivit legii, în vârstă de până la 18 ani;

c) sunt persoane cu dizabilităţi cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;

d) au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, cu excepţia pensionarilor pentru limită de vârstă care beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi/statute speciale, precum şi a celor care cumulează pensia pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii cu pensia stabilită în unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii;

e) realizează în cursul aceleiaşi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară.

În aplicarea acestor reguli, angajatorul trebuie să solicite documente justificative persoanelor fizice aflate în situațiile  prevăzute mai sus!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *