Dacă vrei, se poate – sau cum a fost practica online cu studenții din anul II de la FSEGA

Contextul pandemiei ne-a pus pe toți într-o situație dificilă. Ne-a ”năruit” confortul și certitudinea zilei de mâine, a schimbat obiceiuri și lucruri pe care altădată erau simple au devenit complicate. Însă știți cum e vorba aceea – ”dacă vrei, se poate”. Ei, cam așa a fost și situația cu stagiul de practică al studenților de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj.

Pe lângă provocările legate de cursuri și examene, studenții s-au confruntat cu provocarea de a găsi o soluție la stagiul de practică, în contextul în care majoritatea companiilor și-au trimis angajații acasă – din motive economice sau de siguranță.

Așadar, atunci când ne-au abordat am găsit o soluție pentru a-i ajuta – desfășurarea stagiului de practică online. Inițial nu aveam în plan în acest an să primim studenți în practică având în vedere situația însă în final am găsit o soluție pentru a-i ”adopta” pe toții cei peste 170 de studenți din anul II să facă practică la noi. Cum spuneam, dacă vrei, se poate – contextele dificile nasc soluții creative.

Așa că ne-am pus pe treabă și împreună cu echipa noastră faină – cărora le mulțumim și pe această cale – am conturat un program de practică adaptat la mediul online. Am încercat să integrăm cât mai multe exemple concrete și concepte utile pentru a-i pregăti pe cât posibili pentru viitoarele lor meserii – sperăm să fie toți Socotitori pe viitor 😀

Cursurile au decurs foarte bine, într-un mod interactiv și relaxat. Sperăm că le va fi de ajutor și le urăm cât mai mult spor. Iar pe lângă cele predate să rețină încă o lecție importantă – tot timpul există soluții dacă ești dispus să le cauți.

Și fiindcă feedback-ul e important am ținut musai să-i întrebăm cum a fost. Și au scris așa de frumos încât le împărtășim și cu voi:

 

 

 

 

 

 

”Practica desfășurată cu firma Socotim a fost o experiență interesantă și mult mai ușor de înțeles, având în vedere condițiile de lucru. Consider că Nicoleta și Cătălin ne-au fost de mare ajutor și ne-au răspuns la toate întrebările importante folosind exemple și explicații pe înțelesul nostru. În contrar cu situația , ne-am putut organiza și ne-au oferit soluții în legatură cu datele și orele sedințelor pentru ca toată lumea să beneficieze de instructajul oferit. Sperăm ca și în continuare să dăm peste asemenea oameni faini și la următoarele locuri de muncă!”

”Practica în mediul online a fost o experiență mult mai plăcută decât ma așteptam, mulțumită celor de la SOCOTIM, care au dat dovadă de un profesionalism excelent și de pregătirea necesară pentru a efectua aceste ore. Datorită lor, pot spune că am dobândit o pricepere mai amănunțită a programului folosit pentru desfășurarea practicii, Saga, și cunoștințe de domeniul financiar-contabil.”

”Orele petrecute în cadrul companiei SOCOTIM (online)  prin intermediul stagiului de practică ,au fost , după părerea mea, foarte utile. Personalul s-a dovedit a fi receptiv la neclaritățile noastre întâlnite pe parcursul practicii. Realizarea întâlnirilor într-un interval scurt 30-40 min a reprezentat un mod excelent de a preveni plictiseala, făcându-ne mult mai receptivi de-a lungul întâlnirilor, astfel reținând mult mai multe informații utile pentru formarea noastră profesională.”

”Mi-e mi-a plăcut că au fost mereu receptivi la nevoile și întrebările noastre și mereu ne-au ajutat și au făcut în așa fel încât să nu plecăm tot cu o nelămurire. Totul a fost bine cu ei și au oferit o practică potrivită circumstanțelor actuale, fiind mai ușor pentru noi să ne adaptăm și să terminăm anul corespunzător, fără probleme sau stres 😅😁😂”

”A fost o experiență neobișnuită, dar și una foarte utilă. Având în vedere situația actuală, în care desfășurarea practicii părea un task greu de realizat, cei de la Socotim ne-au oferit un mare ajutor. Atât Nicoleta cât și Cătălin, s-au dovedit a fi foarte expliciți, răbdători și drăguți:) Mereu dispuși să ne răspundă la întrebări și să ne lumineze la orice nelămurire. Și ..cine știe, poate ne vedem la anul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *